skip to Main Content

Berry Verlijsdonk
ir. Berry Verlijsdonk
partner
Doe het goed, anders doe het maar niet
Als kleine jongen tekende ik al plattegronden en bouwde ik huizen met Legoblokjes. Mijn interesse voor al het gebouwde om ons heen zit er bij mij dus al best lang in. Het liefst zou ik ook nu nog zelf het ontwerp­potlood ter hand nemen, maar mijn echte kwaliteit zit ‘m toch vooral in het organiseren van het proces. Wat overigens niet uitsluit dat ik vaak ook mijn ideeën heb over de ‘inhoud’. Met name het combineren van beide typeert mijn werkwijze.

Berry Verlijsdonk

Ik streef in alles wat ik doe naar kwaliteit. Mij valt echter op dat de behoefte om aan het eind van een project kwaliteit te leveren, vaak ontbreekt in het lijstje doel­stellingen. Dat kost immers alleen maar extra geld. Ik zie dat anders. Mijn ervaring is dat alleen al het streven naar kwaliteit – en vooral het uitdragen van dat streven naar de omgeving – de betrokkenen juist enthousiast maakt en daarnaast (of misschien wel daardoor) ook nog eens de haalbaarheid van het project flink vergroot. Mijn motto is dan ook: ‘doe het goed, anders doe het maar niet’.

Van oorsprong heb ik een technische achtergrond, maar ik beperk me geenszins tot het koele cijferwerk. Oplossingen worden vaak gevonden in de chemie met mensen. Het is voor mij een belangrijk voordeel dat ik de technische taal versta, zodat ik in een proces een brugfunctie kan vervullen.

Ik leg in mijn aanpak de nadruk op communicatie en het bereiken van commitment, laat de betrokkenen in hun waarde en zoek vaak het open dialoog op. Ik geniet ervan als ik zie hoe op deze manier veel vastgelopen processen weer vlot kunnen worden getrokken. Hierdoor ontstaat weer de mogelijkheid om projecten doelgericht aan te pakken en afgesproken resultaten te leveren.

Naar gelang de omstandigheden werk ik vanuit een harmonieuze of juist een directieve grondhouding. Complexe vraagstukken probeer ik te simplificeren, zodat de essentie weer duidelijk wordt: daarmee is een deel van de oplossing al gevonden.

Mijn visitekaartje
Back To Top
×Close search
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!

Bekijk onze vacature voor Adviseur/Projectleider