skip to Main Content

drs. Sander Kern
adviseur
Vernieuwing vind je waar werelden elkaar ontmoeten!

“Als je altijd blijft doen wat je altijd al deed, zal je altijd krijgen wat je altijd al kreeg.”

Dit is een welbekende uitspraak, die vele varianten kent. Ondanks die bekendheid tref ik regelmatig situaties aan waarbij de strekking van deze uitspraak uit het oog verloren is. Het zoeken naar die net iets andere oplossingsrichtingen en het samenbrengen van onder andere ondernemers, overheden en onderwijspartners is wat mij drijft in mijn werk.

Sander Kern

Innovatie, ondernemerschap en nieuwe manieren van werken ontstaan niet vanzelf. En zeker niet door te blijven doen wat altijd al gedaan werd. Het vraagt om open te staan voor andere meningen en ideeën. Om ruimte te creëren voor een leerproces. Om de samenwerking op te zoeken met externe partners in een multihelix omgeving. Partners die andere kennis inbrengen, een andere achtergrond hebben, een andere taal spreken of een ander referentiekader hanteren. Door te investeren in de relatie, onderling vertrouwen op te bouwen en elkaar open tegemoet te treden ontstaat er ruimte om effectief samen te werken, tot co-creatie te komen en gezamenlijke ambities te realiseren.

Als bedrijfskundige die zowel het bedrijfsleven als de overheid en het onderwijs kent, ben ik in staat om opdrachtgevers effectief te ondersteunen bij trajecten waar deze drie werelden elkaar ontmoeten. Ik heb een brede ervaring in strategie- en beleidsontwikkeling (en uitvoering) in een complex krachtenveld. Vooral daar waar economie, innovatie, ondernemerschap en arbeidsmarkt bij elkaar komen. Denk aan thema’s als het vraag- en ondernemersgericht ontwikkelen van campussen en bedrijventerreinen, het organiseren van werkgeversgericht arbeidsmarktbeleid, of het realiseren van programma’s voor economische ontwikkeling of innovatiestimulering. In mijn aanpak vertaal ik de opgave naar een concrete aanpak en doelstellingen, organiseer ik het samenspel met stakeholders en borg ik randvoorwaardelijke factoren als governance, financiën en bemensing.

Ik ben onderzoekend en analytisch van aard, wil het grotere geheel begrijpen. Ik sta open voor afwijkende standpunten en invalshoeken, maar wil wel overtuigd worden op basis van argumenten en feiten. Mijn leiderschapsstijl is motiverend en kenmerkt zich door vertrouwen in professionals. Verder ben ik resultaat- en samenwerkingsgericht en in mijn houding naar de ander graag informeel als het kan en formeel als het moet.

Mijn visitekaartje
Back To Top
×Close search
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!