skip to Main Content

Gemeente Best: Inbreidingslocatie Schutboom

Complexe opgave met grote politieke gevoeligheid
Complexe opgave met grote politieke gevoeligheid

Bouwen binnen ruimtelijk ‘korset’

De gemeente Best probeert al jaren de inbreidingslocatie Schutboom van de grond te krijgen. De aanwezigheid van tennisvelden, de intensieve betrokkenheid van burgers en de rol van projectontwikkelaars maken van dit relatief kleine bouwproject een complexe opgave met grote politieke gevoeligheid. Raadhuis Advies heeft voor dit project de projectleiding verzorgd.

Realisering van ruimtelijke plannen is nooit eenvoudig, zeker als het gaat om een inbreidingslocatie. Bewoners steken hun mening niet meer onder stoelen of banken, komen op voor hun belangen en ook ontwikkelaars worden  steeds veeleisender.

Voor de locatie Schutboom hebben wij primair ingezet op communicatie. In het verleden ontbrak het daar nogal eens aan, waardoor het contact met bewoners en ontwikkelaars te wensen overliet. Samen met hen is intensief gewerkt aan het opstellen van een stedenbouwkundig plan, waarin tevens de inrichting van de openbare ruimte en de groeninvulling zijn meegenomen. Er is aan de bewoners gevraagd wat zij vinden van hun woonomgeving, wat goed is maar vooral ook wat beter kan. De informatie die hieruit voortkwam is gebruikt bij het invullen van de locatie Schutboom. Het draagvlak voor het plan is door deze aanpak merkbaar vergroot.

Back To Top
×Close search
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!

Bekijk onze vacature voor Adviseur/Projectleider