skip to Main Content

Gemeente Helmond: Automotive Campus

Gemeente Helmond automotive campus4
Automotive Campus: inspirerend werklandschap langs de A270

Nucleus van de Nederlandse automotive industrie

De gemeente Helmond wil haar positie als trekker van het automotive cluster binnen Brainport en Nederland versterken via de ontwikkeling van de Automotive Campus. Raadhuis Advies levert de projectmanager die namens de gemeente de uit te voeren activiteiten coördineert.

In 2006 neemt TNO Automotive het besluit haar laboratoria te verplaatsen van Delft naar het industrieterrein Groot Schooten in Helmond. Samen met het reeds aanwezige testcentrum van Benteler PDE, ontstaat daardoor een concentratie van topfaciliteiten op het gebied van ontwikkelen en testen van voertuigen in Helmond.

Om hier goed op in te kunnen spelen en de daaruit voortvloeiende kansen te verzilveren start de gemeente samen met bedrijfsleven en kennisinstellingen het project Helmond Automotive en stelt zij een visie en strategisch actieplan op. Dit is de eerste stap op weg naar versterking van het aanwezige cluster en de positionering van Helmond als ‘the place to be’ als het gaat om automotive.

De sterk internationaal georiënteerde automotive sector vraagt om een brede benadering vanuit een regionaal perspectief. Daarom wordt opgeschaald naar het niveau van Brainport. De Automotive Campus moet als nationale en internationale magneet fungeren voor het aantrekken van hoogwaardige automotive bedrijven en daarmee aanverwante bedrijvigheid in de Brainport regio.

Automot Campus
Back To Top
×Close search
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!