skip to Main Content

Gemeente Lith: Woon Zorg Complex

WoZoCo Lith
WoZoCo Lith

Toekomstvast Woon Zorg Complex met meerdere functies

Het diensten­centrum St. Jozef in Oijen moet worden vervangen door een splinter­nieuw Woon Zorg Complex (WoZoCo) in het hart van Lith. De zorg in het huidige diensten­centrum is goed, maar de kwaliteit en veilig­heid van het centrum voldoen niet meer aan de huidige eisen. De gezamen­lijke eigenaren Brabant Zorg en Brabant Wonen gaan daarom een nieuw complex realiseren. In opdracht van de gemeente heeft Raadhuis Advies de
projectleiding verzorgd.

Het is een hele uitdaging dit complex op de nieuwe locatie, midden in een woongebied vlakbij het centrum van Lith, te realiseren. Om de bouw mogelijk te maken, moeten eerst enkele huurwoningen worden gesloopt.
Voor de betreffende bewoners worden nieuwe huur­woningen gezocht. Buurt­bewoners hebben bezwaar tegen de grote omvang van het complex, omdat ze bang zijn dat het kleinschalige karakter van hun wijk verloren gaat. Om hen zo veel mogelijk tegemoet te komen, worden ze bij het ontwerp betrokken.

WoZoCo LithHet nieuwe complex moet ook over 50 jaar nog voldoen aan de kwaliteits­eisen. Daarom wordt rekening gehouden met de ontwikkelingen in de zorg. Mocht de vergrijzing in de toekomst afnemen, dan kunnen de appartementen gebruikt worden om bijvoorbeeld starters te huisvesten.

gemeente oss
Back To Top
×Close search
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!

Bekijk onze vacature voor Adviseur/Projectleider