There is nothing to show here!
Slider with alias adviesvelden not found.

Situationeel leidinggeven

Zodra u de kunst van het situationeel leidinggeven beheerst, kunt u als (project-)leidinggevende variëren in de manier waarop u uw medewerkers aanstuurt. De vele verschillende situaties ‘op de werkvloer’ vragen namelijk om verschillende leiderschapsstijlen. En als u vrijelijk tussen deze stijlen kunt schakelen, werkt de aansturing het meest effectief.

Vooral onervaren projectleiders verkeren in de veronderstelling dat mede­werkers alleen vanuit hiërarchie kunnen worden aangestuurd. Maar daar slaan zij de plank mis. In Nederland wordt een hiërarchische aansturing maar moeilijk geaccepteerd en leidt daarom al snel tot recalcitrant, ongeïnspireerd of zelfs destructief gedrag. En dat is precies wat een projectleider niet wil. Het werkt veel effectiever als de projectleider een stijl van leidinggeven kiest die aansluit op de aard van de opdracht, de taakvolwassenheid van de betrokke­nen en de situatie waarin het project zich bevindt.

In onze training “Situationeel leidinggeven” laten we u kennismaken met de verschillende stijlen van leidinggeven die u in de verschillende situaties kunt toepassen. Met een eenvoudige test krijgt u bovendien meer inzicht in uw voorkeursstijl. Vervolgens gaan we aan de hand van rollenspelen de verschillende stijlen en situaties praktisch toepassen.

< terug

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!