Gemeente Helmond: Herstructurering bedrijventerrein Hoogeind

Kwaliteitsimpuls is noodzakelijk
Kwaliteitsimpuls is noodzakelijk

Diverse maatregelen mogelijk tegen verloedering

Hoogeind, het grootste en een van de oudste bedrijventerreinen van Helmond, vraagt om een opknapbeurt. Verschillende delen van het terrein zijn verouderd, krap van opzet en kennen een steeds minder aantrekkelijk vestigingsklimaat. Met financiële steun van de provincie hebben de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij en Raadhuis Advies samen met de gemeente gewerkt aan een verbeteringsplan voor Hoogeind.

Het 350 hectare grote bedrijventerrein in Helmond dateert grotendeels uit de jaren vijftig. Veel is inmiddels niet meer van deze tijd. Verpaupering dreigt als niet snel wordt ingegrepen. De gemeente Helmond heeft de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM) en Raadhuis Advies gevraagd een plan van aanpak op te stellen om tot een kwaliteitsimpuls te komen. De BOM leverde de procesmanager, wij de projectleider.

Door de grote omvang van het bedrijventerrein kan het voorkomen dat sterk uiteenlopende problemen naast elkaar optreden. Zo kan het op de ene plek noodzakelijk zijn transformatiemaatregelen toe te passen – bijvoorbeeld omdat de bestaande bedrijvigheid niet te handhaven is – terwijl op de andere plek met herstructurerings- en revitaliseringsmaatregelen de bestaande activiteiten kunnen worden opgewaardeerd.

Gemeente Helmond
Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!