Gemeente Bernheze: Inhaalslag in woningbouwproductie

Organisatie van de gemeentelijke taskforce

Het gemeentebestuur van Bernheze had de wens de woningbouwproductie drastisch te verhogen. Daarvoor riep zij een Taskforce Woningbouw in het leven. Edwin Schellekens zorgde voor de invulling van deze Taskforce en leverde de projectmanager en diverse projectleiders.

Zijn inzet was tweeledig: allereerst werd de organisatiestructuur van de Taskforce met de bijbehorende besluitvormings- en projectenstructuur opgezet en ingevuld, daarnaast werd ‘hands on’ meegewerkt aan het opstarten en volgens schema uitvoeren van de diverse woningbouwprojecten.

Met de gemeente was afgesproken dat de eigen mensen na ongeveer 2 jaar zelf voldoende kennis en kunde in huis moesten hebben om de opgave zelfstandig tot een goed einde te kunnen brengen. Inmiddels zijn er circa 600 woningen gerealiseerd, is er een projectbureau binnen de gemeentelijke organisatie actief is en heeft het grondbedrijf een forse financiële injectie gekregen.

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!