Gemeente Eersel: N284 bij Eersel in een nieuw jasje

Provinciale weg in handen van gemeente
Provinciale weg in handen van gemeente

Beheeroverdracht als aanleiding voor een metamorfose

Het Eerselse deel van de provinciale weg N284 wordt binnenkort aan de gemeente overgedragen. Daarmee is de gemeente er echter nog niet! De weg moet namelijk zo snel mogelijk een andere gedaante krijgen, waardoor niet alleen de doorgaande verkeersfunctie wordt weggenomen, maar de weg ook een kwalitatieve meerwaarde krijgt voor haar omgeving. Raadhuis Advies begeleidde de overdrachtsonderhandelingen met de provincie en werkt nu aan een masterplan voor de nieuwe ‘oude N284’.

Door de aanleg van een nieuwe aansluiting op de A67 zuidoostelijk van Hapert, wordt binnenkort het Eerselse deel van de provinciale weg N284 verlost van een grote hoeveelheid dagelijks doorgaand verkeer. De gemeente krijgt eindelijk de mogelijkheid de weg in te richten als ontsluitingsweg voor eigen gebruik. Door de afname van het verkeer verbetert bovendien de leefbaarheid langs de weg, waardoor tot voor kort onhaalbare ontwikkelingen ineens haalbaar lijken te worden. Op aanraden van Raadhuis Advies koos de gemeente voor een integrale aanpak,waarbij herinrichting van de weg en de ontwikkelingsmogelijkheden in de omgeving gelijk opgaan. Behalve de gewenste kwaliteitsverbetering, biedt dit zicht op extra financiële middelen voor de uitvoering van de verkeerskundige maatregelen. Wij leggen een en ander voor de gemeente vast in het masterplan Corridor N284.

De impact van zo’n veelomvattend project op de gemeenschap is groot. Daarom is communicatie met de belanghebbenden essentieel voor de haalbaarheid. Wij hebben een communicatieplan opgesteld, waarin alle rechtstreeks en indirect belanghebbenden een plek hebben gekregen, onder andere in een klankbordgroep. Ten behoeve van de dagelijkse projectleiding leveren wij een projectleider en een assistent. Bovendien begeleiden wij het bestuurlijke besluitvormingstraject.

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!