Gemeente Goirle: Bouwen in Riel

Plattegrond Riel Heisteeg
Plattegrond Riel Heisteeg

Praktische oplossingen voor locatie Heisteeg

Aan de zuidwestzijde van de kern Riel bereidt de gemeente Goirle het plan Heisteeg voor. In dit plan ontwikkelt de gemeente samen met twee private partijen een locatie voor 58 woningen in het middeldure en dure segment. Raadhuis Advies verzorgt namens gemeente Goirle het projectmanagement.

De ligging van het plan Heisteeg maakt het uitdagend. Ingeklemd tussen een bedrijventerrein en een sportpark moet bij het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan voor de woningbouwlocatie veel zorg worden besteed aan de belangen van rechthebbenden. Regelmatig komt daarbij enige juridische en planologische creativiteit goed van pas. Vanzelfsprekend draagt ook een goede communicatie met de belanghebbenden bij aan het vlot doorlopen van de planprocedures. Aspecten als externe veiligheid – er loopt een hoge druk aardgastransportleiding door het plangebied – en archeologie – er zijn waardevolle archeologische vondsten in het plangebied gedaan – zorgen er sowieso voor dat de ontwikkeling van plan Heisteeg geen alledaagse klus is.

Nu alle vraagstukken echter gekraakt lijken, kan de gemeente het ontwerpbestemmingsplan in procedure brengen. Dat doet ze aan de hand van het door ons opgestelde ontwikkelvoorstel. Naar verwachting wordt het bestemmingsplan eind 2010 vastgesteld, waarna de verkoop van de kavels start. Over een periode van drie jaar wordt het plan vervolgens gebouwd, waarmee voor de kern Riel een belangrijke inhaalslag op de woningmarkt wordt gemaakt.

gemeente goirle
Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!