Gemeente Helmond: Ontwikkelingskader Heistraat

Lintbebouwing naar het centrum
Lintbebouwing naar het centrum

Samen bouwen aan een nieuwe toekomst

De Heistraat is een van de oudste winkelstraten in Helmond midden in de wijk Binnenstad Oost. Eind 2002 is een grootscheepse herstructurering van de binnenstad ingezet. In dat kader wordt ook de Heistraat aangepakt. In verschillende documenten heeft de gemeente Helmond beleid geformuleerd voor de ontwikkeling van de Heistraat. Er is echter nooit een integrale visie opgesteld. Raadhuis Advies is gevraagd deze visie op te stellen.

RR-LD_Helmond_Ontwikkelingskader-Heistraat_2_panden-Heistraat

Raadhuis Advies heeft in opdracht van de gemeente Helmond en de Ondernemersvereniging Heistraat een ontwikkelingskader opgesteld, dat de straat klaar moet maken voor een gezonde toekomst. Het kader geeft richting aan de actualisatie van de bestemmingsplannen voor de Heistraat en aan de ruimtelijk-economische ontwikkeling van de straat.

In onze aanpak heeft de nadruk gelegen op een gestructureerde communicatie en interactie tussen de partijen. Door onze onafhankelijke opstelling in het proces was het mogelijk gemeente en ondernemers nader tot elkaar te brengen en concrete afspraken te maken. Het vertrouwen bij de ondernemers werd met deze aanpak herwonnen en daarmee is een gezonde samenwerkingsbasis gelegd voor een vitale ontwikkeling van de Heistraat.

Als vervolg op het Ontwikkelingskader Heistraat 2010 heeft Raadhuis Advies de Visie Heistraat 2020 opgesteld.

Gemeente Helmond
Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!