Gemeente Nuenen c.a.: Ruimtebalans

Ruimtebalans Nuenen
Organiseren van ruimtelijke ontwikkelingen

Implementatie van het projectbureau binnen de gemeentelijke organisatie

Na jaren van stilstand ligt de woningbouw­productie in de gemeente Nuenen c.a. nu weer op stoom. De komende 10 jaren worden circa 3.000 woningen gebouwd in zo’n dertig verschillende projecten in het kader van de Ruimte­balans.

Raadhuis Advies ondersteunt de gemeente in deze omvangrijke klus op diverse manieren. Zo zorgden we voor de opzet en implementatie van het projectbureau binnen de gemeentelijke organisatie en leverden we de mensen voor de functies hoofd projectbureau en projectmanager van het grootste project, uitbreidingsgebied Nuenen-West (circa 1.600 woningen).

De inzet van Raadhuis Advies is drieledig: allereerst hebben we het projectbureau met de bijbehorende besluitvormings- en controletrajecten opgezet en ingevuld, ten tweede werkten we vanaf de zomer 2005 ‘hands on’ mee aan het opstarten en volgens schema uitvoeren van de diverse woningbouwprojecten. Ten slotte heeft Raadhuis Advies in de afgelopen periode de betrokken gemeentelijke medewerkers verder opgeleid en bijgeschoold, onder andere op het gebied van projectmanagement en het voeren de onderhandelingen met marktpartijen om te komen tot samenwerkings- en realisatieovereenkomsten.

De afspraak is dat onze adviseurs na ongeveer drie jaar weer vertrekken en dat de gemeente op dat moment zelf voldoende kennis en kunde in huis heeft om deze opgave tot een goed einde te brengen. Op dit moment wordt het projectbureau grotendeels bemenst en aangestuurd door medewerkers van de gemeente. Raadhuis Advies wordt ingehuurd voor twee complexe opgaven: de ontwikkeling van de woningbouwlocatie Nuenen-West en het opstellen van een visie voor de dorpskern met concrete uitvoeringsprojecten.

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!