Gemeente Oss: Visie Dynamisch Stadscentrum

Oss dynamisch- stadscentrum
Invullen van verdwenen industrie

Stadscentrum Oss wordt aangename openbare ruimte

De gemeente Oss wil haar stadshart verder ontwikkelen tot een regionaal centrum. Raadhuis Advies leverde de assistent-projectleider voor de visie Dynamisch Stadscentrum Oss.

Het is kenmerkend voor Oss dat zich rond het kernwinkelcentrum enkele lege plekken bevinden. Deze plekken zijn ontstaan door de uitplaatsing van industrieën. De visie biedt een nieuw perspectief voor deze schaars gebruikte gebieden, door nieuwe functies toe te voegen. In de toekomst zullen hier een schouwburg, bibliotheek, museum, station en hoogwaardige winkels en horeca elkaars functies versterken in een aangename openbare ruimte met een menselijke maat.

Op basis van de inspiratie van vijf architectenbureaus zijn de ontwikkelingsmogelijkheden voor verschillende plekken in de stad in beeld gebracht. Daarbij is een cofinanciering met verschillende marktpartijen gezocht.

In het voorjaar van 2010 stelde de gemeenteraad de visie vast.

gemeente oss
Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!