Gemeente Tilburg: Strategische samenwerkingsagenda Tilburg University

Strategische samenwerkingsagenda Tilburg University

Hoe kan universitaire kennis praktisch ingezet worden bij stedelijke vraagstukken? En hoe kan de stedelijke omgeving dienen als praktijkomgeving voor het ontwikkelen en toetsen van nieuwe academische kennis? En kan een betere wisselwerking tussen stad en universiteit zorgen voor een grotere maatschappelijke impact van een universiteit en leiden tot meer evidence-based beleid? Met die vragen als uitgangspunt hebben de gemeente Tilburg en Tilburg University besloten hun samenwerking te intensiveren. Raadhuis Advies heeft dit proces vormgegeven en verbonden aan de landelijke City Deal Kennis Maken.

Natuurlijk werd er al samengewerkt, maar de overtuiging was dat dit nog intensiever en duurzamer kon en ook nog sterker in de context van belangrijke vraagstukken waar de stad mee geconfronteerd wordt. Maar waar te beginnen? Raadhuis Advies heeft beide organisaties begeleid in dit proces door de gemeenschappelijke thema’s en samenwerkingsonderwerpen te identificeren en te vertalen naar de meest kansrijke gezamenlijke activiteiten op de korte en lange termijn. Dit is samen gedaan met teams van beide organisaties, bestaande uit een gemengd gezelschap aan onderzoekers, hoogleraren, ambtenaren en bestuurders. In juni 2018 hebben de verantwoordelijk wethouder en de rector magnificus van Tilburg University de nieuwe samenwerkingskaders ondertekend.

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!