Stichting Food Tech Brainport: Strategisch advies doorontwikkeling

Food Tech Brainport: Innovatie in food en technologie

Food Tech Brainport: Innovatie in food en technologie

Versterking ecosysteem rondom nieuwe technologieën voedingsindustrie

In 2011 is gestart met de ontwikkeling en opbouw van Food Tech Brainport, gelegen aan de Suytkade in Helmond. Food Tech Brainport biedt een unieke omgeving en netwerk waar MKB-ondernemingen in de voedingsindustrie veelbelovende en innovatieve technologieën kunnen omzetten tot marktrijpe producten of verbeterde (productie-)processen.

Na de eerste jaren van pionieren en ondernemen is de ambitie om de komende jaren (2016-2021) de dynamiek en kritische massa van Food Tech Brainport verder te vergroten. Circulaire Voedselproductie en Gezonde Voeding vormen de belangrijkste maatschappelijke thema’s waarbinnen Food Tech Brainport actief is en waar de technologieën en applicaties op aan moeten sluiten. Een belangrijke opgave voor Food Tech Brainport is om het ecosysteem rondom nieuwe technologieën voor de voedingsindustrie verder te versterken c.q. uit te breiden en (intern)nationaal te positioneren.

FoodTechBrainport

Vanuit het bestuur van Stichting Food Tech Brainport is de behoefte om de haalbaarheid van de doorontwikkeling van Food Tech Brainport te valideren. Maar ook om inzicht te krijgen in wat deze doorontwikkeling betekent voor de organisatie van Stichting Food Tech Brainport en het fysieke Food Tech Park. Hiervoor heeft Raadhuis Advies een praktisch haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en vertaald naar een strategisch advies. In de volgende fase kan dit worden uitgewerkt in een concreet businessplan voor de gewenste doorontwikkeling.

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!