Ride4Kids

Fysieke krachttoer voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte

Ride4KidsEen goed doel steun je meestal met geld. Maar soms wordt om een ‘pittiger’ inzet gevraagd. Roland Roijackers laat zich daar niet door afschrikken.

Roland is een fanatieke wielrenner. Met zijn fietsvrienden is hij daarom regelmatig in het bergachtige buitenland te vinden. Enkele jaren geleden besloten ze voor een goed doel te gaan fietsen. Dat werd Ride4Kids, een fonds voor meer onderzoek naar energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Ride4Kids organiseert jaarlijks de Pyreneeën Challenge, waarbij de deelnemende wielrenners in eigen kring sponsoren regelen. “Een fantastisch evenement in een geweldig mooi gebied. In september heb ik voor de vierde keer meegedaan. De challenge is stevig en dat is meteen ook de kick: waar ligt je fysieke grens. Daarnaast heb je de bijzondere sfeer die je aan de club bindt: je doet dit drie dagen samen met de ouders en kinderen. Iedereen geniet en is gemotiveerd om er een geweldig evenement van te maken. Als deelnemer word je ook echt aangespoord. Daarom heb ik na twee jaar afwezigheid weer meegedaan.”

De betrokken ouders regelen alles zelf, zoals de routes, veiligheid, het logies en het eten. Ook ’s avonds is er een programma. “Dit jaar vertelde een arts, die zelf mee fietste, over haar onderzoek naar energiestofwisselingsziekten en gaf een 18-jarige vrouw die aan een stofwisselingsziekte lijdt een inkijkje in haar leven. Daar word je wel stil van.”

De eerste dag hebben de renners de Aubisque beklommen. “Naar 1700 meter hoogte in de zon. Daags erna regende en waaide het. Dat fietst totaal anders. Gelukkig lag de top toen lager. De laatste dag is steevast voor de 2115 meter hoge Tourmalet als grote finale. Dit keer lag de top in de wolken. Prachtig om te zien, maar het was wel bitterkoud. Daarom hebben we als renners de afsluitingsceremonie op de top niet meegemaakt helaas.”

Roland heeft al besloten volgend jaar weer mee te doen. “De sfeer was hartverwarmend en de routes schitterend. Met ongeveer 120 renners hebben we ruim 190.000 euro bij elkaar gefietst. Daar doen we het voor.”

Bij energiestofwisselingsziekten wordt voeding niet goed omgezet in energie. Dit kan leiden tot motorische beperkingen, ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hartfalen. Van de kinderen die aan deze ziekte lijden, haalt 75 procent de 18e verjaardag niet. Ride4Kids is opgericht door ouders van kinderen met deze ziekten. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar medicijnen en behoud van levenskwaliteit. Meer weten? Klik hier

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!