Intensievere samenwerking Raadhuis Advies en Trifaire

Special Raadhuis advies
Raadhuis advies en Trifaire

Intensievere samenwerking Raadhuis Advies en Trifaire

‘We vullen elkaar goed aan’

Zoals u vast al gezien heeft, vaart deze UPdate niet alleen onder de vlag van Raadhuis Advies, maar ook onder die van Trifaire. De reden daarvoor is de toenemende samenwerking tussen de beide bedrijven. Onder meer voor Brainport Smart District.

Samenwerking tussen Raadhuis Advies en Trifaire
Henri Smits (l) en Edwin Schellekens

Raadhuis Advies en Trifaire zijn geen vreemden van elkaar. Henri Smits, directeur van Trifaire, kent zijn collega Edwin Schellekens van Raadhuis Advies goed. “Het is zeker vijftien jaar geleden dat we elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Een woningbouwproject bracht ons toen samen.” De adviesbureaus hebben een goed contact met elkaar. Wat werkterrein en opdrachtgevers betreft zijn er grote verschillen. Edwin Schellekens: “Bij Raadhuis Advies hebben we ons van begin af aan op overheden gericht en vooral geadviseerd over de proceskant van projecten. Trifaire heeft daarentegen meer ingestoken op inhoudelijke vraagstukken van de overheid en van opdrachtgevers uit het maatschappelijk middenveld. Daarbij heeft de nadruk altijd gelegen op innovatieve projecten.

De laatste jaren zijn beide bureaus meer naar elkaar toegegroeid, waardoor ze vaker aan dezelfde projecten hebben gewerkt. “Omdat Trifaire ook voor overheden werkt, hebben we elkaar vaker aan dezelfde vergadertafel getroffen. Dat we in de benadering van projecten van elkaar verschillen, is daarbij een voordeel gebleken. Elke keer merken we weer dat we elkaar goed aanvullen. Op inhoud, maar zeker ook op het proces waar Trifaire nu ook meer op gericht is. Dat maakt de stap naar meer samenwerking logisch.”

Helmond

Brainport Smart District BrandevoortEen van de projecten waarin de beide bureaus participeren, is Brainport Smart District. Henri Smits: “Een bijzonder project waarbij we in opdracht van de gemeente Helmond betrokken zijn. Het afgelopen half jaar hebben we nauw met elkaar samengewerkt. Uiteraard samen met andere partijen. Edwin heeft als implementatiemanager een team van projectmanagers aangestuurd om de voorbereidingen van de ‘Wijk van de Toekomst’ vorm te geven. Ik heb me als projectmanager op de data-infrastructuur gericht. Edwin Schellekens: “Bij Brainport Smart District gaat het om de opzet van een wijk die de nieuwe wereldstandaard voor stedenbouw gaat worden. Daarvoor moet je alle afzonderlijke deelprojecten met elkaar verbinden. Henri en ik hebben gemerkt dat onze specialismen in dit project min of meer in elkaar overlopen en dat heeft tot een nieuwe, intensievere samenwerking geleid. Dat is bijzonder goed bevallen. Wat ons betreft gaan we onze samenwerking daarom verder intensiveren.”

Deze UPdate is een special over Brainport Smart District.
In het artikel ‘Op weg naar de stad van de 21ste eeuw’ leggen we uit wat Brainport Smart District in grote lijnen inhoudt. In ‘Snel, sneller, snelst’ krijgt u een beeld van de data-infrastructuur, die de Wijk van de Toekomst nodig heeft.

Andere artikelen in deze UPdate

Slimste wijk Helmond

Brainport Smart District

De ‘Wijk van de Toekomst; het klinkt ver weg, maar komt steeds dichterbij. Brainport Smart District heeft > Lees meer…

Snel, sneller, snelst

Snel, sneller, snelst

De gemeente Helmond wil de slimste woonwijk van de wereld realiseren. Deze ambitie legt de lat hoog voor de data-infrastructuur > Lees meer…

Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!