Ik vind het uitdagend om de diverse belangen te ontdekken en verbindingen te leggen tussen de betrokken mensen. “Just do it!” is voor mij een passend levensmotto: Zelden heb ik ergens spijt van de zaken die ik heb gedaan, wel heb ik spijt van zaken die ik niet heb gedaan.

Roel Velstra

Al van jongs af aan fascineert het mij om zaken te bouwen. Samen met mijn vrienden bouwde ik overal hutten en vlotten met het beschikbare materiaal uit de schuur van mijn ouders. Het bouwen met elkaar vond ik het leukste. Als iets bijna klaar was dan wilde ik alweer door naar het volgende. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik tijdens mijn studie ruimtelijke ordening en planologie aan de NHTV Breda vooral geboeid werd door de complexiteit van het bouwproces: samen met allerlei partijen daadwerkelijk iets verwezenlijken. Ik startte mijn loopbaan bij de gemeente, waar ik bij het Projectbureau de taak had om diverse bouwprojecten binnen de gemeente te helpen realiseren. Een geweldig leerzame, uitdagende en vooral leuke tijd. Ik werkte met interne collega’s en externe partijen onder andere aan woningbouwprojecten, een nieuwe Sinti-woonlocatie, brede scholen, een verpleeghuis, een Ouderen- en een Jongerencentrum en de uitbreiding/nieuwbouw van het gemeentehuis. Tijdens de jaren bij het Projectbureau ontdekte ik dat project- en procesmatig werken veel meer is dan een methodiek: het is een gedegen basis waarop je door kunt bouwen. Voor het behalen van succes is het essentieel dat alle partijen zich aan het proces committeren. Dat begint bij het gemeentebestuur en loopt via de gemeentelijke organisatie en de externe partijen tot aan de jongste projectmedewerker. Steeds moet voor iedereen helder zijn, waarom we iets wél – of juist niet – doen. Elk project is uniek en kent specifieke vraagstukken en tegengestelde belangen. Daarom vervelen ze nooit. Als spin in het web vind ik het een uitdaging om de diverse belangen te ontdekken en verbindingen te leggen tussen de betrokken mensen. Zodra dit is gelukt geeft het mij veel voldoening om gezamenlijk naar het einddoel toe te werken. De laatste jaren vind ik het erg inspirerend om mensen wegwijs te maken in het proces- en projectmatig werken door trainingen, mentoring en coaching. Bij Raadhuis Advies helpen de uitdagende ruimtelijke projecten, trainingen en collega’s mij om te blijven groeien als persoon en professional. Daar profiteren al onze klanten van, maar het is voor mij ook erg belangrijk. Ik wil mezelf verder verbreden door mijn deskundigheid in project- en procesmatig werken ook toe te passen in andere taakvelden, zoals innovatie, zorg en regionale ontwikkelingen.

Mijn visitekaartje
Back To Top
Zoeken

Wij zoeken collega’s!

Heb jij iets met proces- en projectmanagement? Wil je meedraaien in een sterk team? En ben je toe aan jouw next level? Dan kan jij zomaar de collega zijn die wij zoeken!